September 2013 archive

Hvordan kle seg for jobbintervju?

Denne gangen  tipser jeg om hvordan du kler deg bra til ett jobbintervju. Kanskje du tenker på å skifte jobb eller du ønsker å virke mer seriøs i din nåværende jobb.Uansett, les videre for tips som gir deg pondus.

 

ID-10037075

Er du klar for nye utfordringer eller trenger du å naile en jobb. Da kan du tenke på at ett førsteinntrykk gjøres i løpet at 3 sekunder. Jeg husker ett foredrag jeg var på med Elaine Eksvärd da hun fortalte nettopp om dette. Om du ikke kjenner til Elaine så er hun Sveriges kuleste og beste retorikkekspert. Hun innledet med å komme på scenen og bare stå der og sa etter ett par minutter “Ja nå har dere allerede dannet ett inntrykk av meg om hvordan jeg er som person”. Jeg trenger egentlig ikke si noe for man dømmer mennesker på 3 sekunder. Elaine er mørk i huden, masse krøller og har en mamma fra Brasil. Hun sier at folk tror alltid at hun er god på å danse samba bare for hun ser ut som hun gjør. Noe hun ikke er…

 

Så om du tenker på at folk danner seg fort ett inntrykk av deg hvordan ønsker du å bli sett når du møter din fremtidige sjef? Mye avhenger av hvilken type jobb du søker men noen kjøreregler finnes det likevel.

 

Dette har du ikke på deg på intervju!

 

  • Jeans. Det anbefales ikke at du kommer på intervju i jeans. Gjelder det en kontorjobb ville jeg heller hatt på en sort bukse eller ett skjørt som rekker til knærne. Når du har fått jobben så blender du selvsagt inn med de andre og følger kleskoden som råder. 
  • Ikke for utringet topp og for kort skjørt. Jeg har hørt om enkelte som har fått jobb med korte skjørt men det kan sende ut feil signaler så helst bør du unngå dette.
  • Joggebukser og hullete jeans er heller ikke noe å satse på. Du viser ikke den andre personen noen respekt hvis du dukker opp som en slubbert.
  • For mye sminke og parfyme. Smink deg lett og ikke dynk deg i parfymeflaska.
  • Stivpyntet fra topp til tå. Det er ikke noe julebord du skal på så spar på kruttet til nettopp…..julebordet.

 


Først og fremst bør du tenke på hvilken type stilling det er du søker på. Er det en lederstilling kan du kle deg i dress eller i sort bukse, en skjorte og en dressjakke. Gjelder det en vanlig kontrojobb trenger du ikke være alt for pyntet. Ta på deg en fin bukse, en enkel skjorte og en sort cardigan med ett skjerf. Søker du stilling i en barnehage trenger du ikke tenk så mye på å være formelt antrukket. Sats heller på å vis din personlighet i form av farger på genser, en sort bukse og kule sko. Gjelder jobben i helsevesenet sats på å være ren og fin i tøyet. En hvit genser med en sort bukse til. Ikke neglelakk, sett håret opp i en topp eller hestehale og virk ren og pen. Gjelder jobben i en kul motebutikk sats på å kle deg i klær fra den butikken du søker jobben i, da ser de at du er moteriktig og kan dine saker.

Her er noen forslag til intervju antrekk!

 

leder

 

Til lederjobben kan du kjøre på med litt stramt antrekk men likevel beholde den feminine siden av deg. Alt her fra H&M.com.

 

kontor

 

Til en vanlig kontorjobb er ikke antrekket så formelt. Her kan du løse opp litt med en cardigan istedenfor en dressjakke og pynte deg med litt enkle smykker og tøffe boots.

 

klesbutikk

 

Skal du på jobbintervju i en klesbutikk bør du være trendy og vise at du har peiling på mote. Da vet du at høstens look er sort fra topp til tå satt sammen med støvletter med reimer.

 

Nå håper du ble inspiret til å søke nye utfordringer eller tenke litt nytt når det kommer til jobbantrekk. Har du noen gode tips til hvordan å kle seg bra på jobbintervju vil jeg gjerne høre fra deg i kommentarfeltet. Likte du bloggposten så del den gjerne på facebook med dine venner.

 

Klem fra Camilla:-)

 

Vinn mine favorittprodukter fra Vita.no til en verdi av kr 1200,-

Hei dere!

 

Nå har jeg fått til en super konkurranse med Vita.no. Jeg deler ut produkter for over 1200 kr til 3 heldige vinnere. Alt du trenger å gjøre er å like Stylistaz på facebook her, dele posten på facebook og legge igjen en kommentar under her på hva du har lyst å vinne. Jeg trekker ut 3 heldige vinnere. Konkurransen avsluttes 24 september! Lykke til!

vinn

 

 

Dette kan du vinne! Den beste tørrshampooen kommer fra Batiste. Superenkel å bruke på dårlige hårdager og når du vil freshe deg opp.  St tropez bronzer er den beste selvbruningsmoussen. Ingen over ingen ved siden. Argan olje for håret gjør det glansfullt og pleier slitte tupper. Denne fra Bjørn Axen er super. Denne rosa fine tuben med håndkrem fra I love... er helt fantastisk lukt på. Denne må du ha i veska. Dufter som godteri. Biosilk Silk Therapy har vært en trofast følgesvenn i mitt badskap. Den er nydelig duft på og gjør håret glansfullt og fint. Brukes i vått hår eller i tørt hår for å dempe flisete tupper. Til slutt kan du vinne denne ansiktsvasken fra Proactive. Den passer foor deg med uren hud som trenger å bli kvitt kviser og urenheter. Den inneholder Salicylsyre (2%) så her kan du forvente resultater.

 

Alle produkter kan nå kjøpes på vita.no som endelig har fått seg nettbutikk. Du kan sitte hjemme i din egen stue og klikke hjem dine favoritter. Enkelt og greit!

 

 

 

 

 

 

Fra “flink pike syndrom” til slem pike…

Er du en snill pike som alltid gjør det som er rett, det du blir fortalt og ikke setter ned foten men føler deg som en hamster i ett hjul? Da må du lese videre for jeg skal kurere deg på den enkle måten.

 

 

ID-10044046

 

 

 

Jeg er så lei av alle forventninger i samfunnet om at vi jenter skal være snille piker og alltid gjøre som det forventes av oss. Jeg har for lengst lagt av meg mye av dette men kan selvsagt gjøre enda mer for å drite i å være flink. Tenk om du bare kunne gå gjennom hverdagen uten stress om å rekke SFO, barnehage, slutte å tenk på de ekstra kiloene, alt som må gjøres på jobben, tlf samtalen til din mor du utsetter, klager fra partneren og det at du aldri får realisert deg selv og funnet lykken i livet. Da hadde vel livet vært litt enklere? Vel det kan det faktisk være om du slutter å være en BITCH mot deg selv.

 

 

 

Hva er en flink pike da?

 

En flink pike er en som aldri går tom for brød, alltid har ting på stell, har huset i orden, sjelden glemmer avtaler og sier alltid ja. Hun er også flitting på jobb, gjør sjelden feil, sitter overtid og jobber jevnt og trutt. Hun ber aldri om lønnsforhøyelse, tar på seg alt ansvar for unger, familie og syke foreldre. Hun løper rundt som en hamster i ett hjul og blir egentlig aldri fornøyd med noe som helst. Når hun har klart en oppgave bra, eller noen har klappet henne på skulderen så tar hun det aldri til seg. Hun tenker at såpass skulle bare mangel det er forventet av henne…

Kjenner du deg igjen i noe av beskrivelsen så kan du betegne deg som en flink pike. Ikke nok med at du skal duge på jobb, hjemme, i familien det forventes attpå til  at du trene livet av deg, spise sunt hele tiden og du skal aldri kjefte på barna. Ja og supermodellkropp det skal du selvsagt også ha……selvom du har født ett par barn.

Det snakkes aldri om flink gutt syndrom og det lurer jeg litt på hvorfor det er sånn? Hvis en jente er flink og lykkes har hun flaks men om en mann gjør det bra er han smart og dyktig. La oss få en slutt på dette flink pike syndromet engang for alle. La oss bli en slem pike for det føles så mye bedre. Enig?

 

5 konkrete tips for å bli en slem pike!

 

  • Du vet når du er stresset og må rekke SFO eller barnehagen. Neste gang la det gå en faen i deg og tenk “ja hva så 5 min ekstra har jo ikke noe å si i den store sammenhengen”. La ungen tralle synge, plapre deg full av ord og tanker. Vær tilstede i øyeblikket. Den fineste gaven du kan gi none er å være tilstede der og da uten andre forstyrrelser. Det som skjer er at du tar kontroll over situasjonen. Du har faktisk all makt. Om noen blir sur på deg om du kommer litt forsent. Bra! Du trenger å sette foten ned og bli sett og hørt. Eller du kan legge inn 5 min ekstra på morgenen. Poenget her er at du bestemmer om du vil være stresset eller ikke. 

 

  • Gjør mer feil. Den som aldri gjør feil lærer heller aldri noe. Neste gang du gjør en feil så si tusen takk. Dette lærte meg noe. Ta flere sjanser, innfør litt risiko i hverdagen. Har du noe på listen din du har lyst til å gjøre men du er redd for å feile? gjør det nå. Blir det feil. Bra. Da har du lært noe. Blir det riktig. Supert da kom du over den angsten. Husk ingen er feilfrie, du er bare ett menneske og vi alle gjør feil. Poeng: Å gjøre feil er bra når du er kontrollfrik du løser opp spenninger og egentlig kan du kose deg med følelsen å endelig gi litt slipp. Faktisk så er det slik at de som tar store risker i livet gjør samme antall feil i løpet av ett år som de som er kontrollfriker gjør.

 

  • Si nei mer og be om det du vil ha. Når sa du egentlig sist nei til noe du ikke hadde lyst til? Sier du alltid ja men går på akkord med deg selv skal du være obs. Lyset kan ikke brenne i begge ender….Sett deg ned og skriv ned ting du vil ha ut av livet ditt og innfør disse nå. Si nei neste gang noe ikke føles rett. Og si fra om ting du ikke liker. Drit i å vær korrekt bestandig vi vil ha ærlige mennesker som vi kan snakke med ikke en nikkedukke som alltid er enig. Tør å si nei til ting som tynger deg. En ting til. Når ba du sist om lønnsforhøyelse? Jobber du i det offentlige så er veien litt lengre men om du jobber i det private så få fingeren ut. Du får aldri noe om du ikke ber om det. Er du gründer så sett opp prisene og gi deg selv en lønnsøkning. Det er påtide. En annen ting, ikke jobb deg ihjel det er ingen som kommer til å huske deg for en hardtarbeidene og flittig person. Du blir savnet for den personligheten du hadde. Du er aldri din jobb. Du er så MYE mer.

 

  • Gi deg selv lov til mer. Er du støttemedlem på treningssenter eller alltid sint på deg selv at du ikke trener mer? Det er nå engang sånn at mange kvinner får sinnsyk dårlig samvittighet om de ikke trener. Da kan man likegodt slenge i seg en pose potetgull og synes synd i seg selv. Alt er jo likevel ødelagt den dagen om ikke du får trent. Drit i treningen du må ikke trene 3 ganger a 1 time i uka. Hva med 10 min på badegulvet med armhevninger og situps. Du kommer til å bli sterker. Gå deg heller en tur for det hjelper på sinnet og sjelen. Når det kommer til mat hva om du sa til deg selv at alt er lov. Du trenger ikke ha noen regler overhodet når det kommer til mat. Tror du da at du ville spist potetgull,sjokolade og usunn mat hver dag? Kroppen din sier fra når den vil ha sunn mat og vitaminer. Lytt mer til den enn du lytter til hodet.

 

  • Ta den korteste veien til målet. Reglene har forandret seg og vi trenger ikke lengre jobbe hardt for å nå målet vi må heller jobbe smart. Finn den korteste veien til ditt mål for lett jobbing betyr ikke at du ikke gjør noe bra. Lær av andre gjør de tingene som funker for dem og implementer i eget liv.

 

Nå vil jeg høre fra deg. Er du en flink pike og hva tenker du å implementere for å gi mer faen?

Del gjerne denne artikkelen med andre du tenker kan ha nytte av den.

 

En liten ting til slutt. Nå kan du få 15% rabatt på boken min om du bestiller innen 13 september. Kjøp boken her .

 

Klem fra Camilla:-)

 

 

 

Bli trendy i høst!

Er du klar for høsten og samtidig litt nytt i klesskapet? Her kommer din lille guide til en trendy og kul høst som gjør at du får en frisk ny start på en tid som kan være krevende.

 

ID-10036195

 

Er du klar for en høst fullpakket med møter, avtaler på hjemmebane, planlegging av bursdager og reiser? Se på høsten som en fin tid der du planlegger ting du har lyst til å gjøre. Ta ett lite “bytte av skinn” både innvendig og utvendig for å fornye deg. Det er utrolig hva en utvendig forandring kan gjøre med selvtilliten. Bare det å kjøpe seg ett par nye plagg gjør at man føler seg mer vel og fin når ting føles tunge. Ikke la høsten påvirke ditt “mood” bli heller en trendy diva og vær litt vill og kjøp ting du ALDRI ville prøvd. Det er lov å slippe seg løs. Her kommer din lille stilguide til hva som er hot i høst.

 

 

 

 

 

 

 

Dette skal du se opp for i høst!

 

 

trender høst 2013

 

Zebra print er mye av i høst. Gå for en enkel t-shirt i zebramønster og bruk til en sort bukse og en sort dressjakke. eller hva med etnisk print på denne kule jakken. Bruk den til ett par slitte jeans og sneakers med innebygd høyde. Biker trenden er stor i høst. Du finner det på både bukser, jakker og sko. Tilfør antrekket litt biker look ved ett par kule jeans, ett par boots eller en skinnjakke i mc modell. Ruter eller skogshogger skjorten har gjort sitt inntog igjen. Nytt av året er å bruke den til søte blomsterskjørt eller skinnskjørt. Plommefargen er nok den som er mest fremtredende i høst. Samme med petrolblå. Plomme er en farge som kler alle så ikke vær redd invester i noe i denne fargen. Gensere eller skjorter med blonder er in som aldri før. Bruk genseren enkelt til jeans eller over en søt blomsterkjole med tilhørende sorte strømper.

 

Det er bare fantasien som setter grenser på hvordan du kan kombinere ting. Husk alltid på å kle deg for å fremheve din figur. Har du noe du ikke føler deg vel i så kast det.

Håper du ble inspirert til å kle deg enda mer trendy i høst.

Nå vil jeg høre fra deg i kommentarfeltet. Hva kommer du til å kle deg i til høsten? Likte du dette så del det gjerne med andre på facebook. Da blir jeg hoppende glad:)

Har du lyst å lære mer om ulike stiler kan du kjøpe boken min her eller du kan få din egen skreddersydde stilguide her. 

Ha det fint så lenge!

Klem fra Camilla

Blogglistenhits