7 ting alle gründere må vite!

7 ting

 

 

Tenker du på å starte noe eget eller er du allerede gründer men sliter med å få flowen over bedriften din? Uansett her kommer 7 tips jeg mener alle gründere må vite for å lykkes med seg selv og sine mål:

 

7 ting alle gründere må vite!

 

1. Du kommer til å mislykkes – mange ganger. Du tester ut ting, det funker ikke helt som du hadde trodd og du tror at alt er forgjeves. Du gir opp. Men det alle gründere må vite er at selv de som er store i dag og har klart å slå gjennom har hatt sine mislykkede prosjekter, produkter, lanseringer. Det som har gjort at de har lyktes til slutt er at de kom seg på beina igjen og forsøkte på nytt. Hadde Thomas Edison vært en latsabb hadde han gitt opp etter 10 forsøk men han lot det gå over 1000 forsøk og enda da ga han ikke opp. Takket være hannes innsats har vi lys i huset. Han oppfant jo lyspæren. Derfor om du tenker på å starte bedrift eller ikke er kommet så langt som du hadde ønsket. Forsøk. Forsøk igjen. Du er uansett milevis unna de som aldri prøver. Tenk på det!

 

2. Din TO-DO liste vil aldri kunne krysses av! Som gründer har du tusen ting du må få gjort i løpet av en dag. Regnskap, lage produkter, skrive nyhetsbrev, markedsføre, promoter, facebook,mail, svare kunder, følge opp kunder osv osv. Det spiller ingen rolle hvor mange timer du jobber, uansett hvor mye du får gjort i løpet av en dag vil det ALLTID være mer på listen din. Mer du kunne gjort. Du vil aldri føle deg tilfreds. Du må være ok med at listen vil alltid være der uoppgjort og akseptere at slik er det. Ellers blir du aldri en lykkelig gründer. Klarer du å legge deg uten å tenke på hva som er uferdig så klarer du gründerlivet!

 

3. Ingen andre bryr seg om din store drøm. Kun du gjør det! Du vil bli pushet og dratt i en million retninger. For å se til at du får progresjon må du alltid gjøre det viktigste i din bedrift først. Alt annet må vike. Det er kun du som bryr deg om din store drøm. Det er ingen andre som skjønner ditt “hvorfor” du gjør som du gjør. Jobb mot det som er viktigt først, deretter tar du små oppgaver som bare “må” gjøres (admin oppgaver og sjekke facebook kan vente til senere). Husk du er in” it to win it”. Det vil ingen andre skjønne enn deg uansett hvor gode planer og strukturer du har på ting. Ikke prøv å overbevis med ord. Vis det i handlinger.

 

4. Aldri slutt å vær kreativ. Selv om du har lyktes med dine produkter, løsninger eller tjenester så må du aldri slutt å lage nye ting. Som gründer blir du aldri ferdig. Du vil alltid ha nye ting å komme med. Jeg holder nå på med min 3 bok. Min andre bok skrev jeg på 1 mnd. Noe som ville tatt enkelte 6 mnd å gjøre. Jeg klarer ikke å slutte å lage nye ting. Sånn er det bare. Det gjelder også bloggposter, nyhetsbrev og gratis ting du lager for dine kunder.

 

5. Du må slutte å være redd for å selge! Du må slutte å være redd for å pushe ting på folk som trenger det du har å selge. Du forandrer liv, fikser problemer, skaper løsninger for dem som de lenge har hatt frustrasjoner over. Kjenn din verdi og hva du er verd. Men om du ikke er stolt av det du skaper så ikke selg det!

 

6. Dine kunder ønsker å bli fortalt hva de skal gjøre. Steg for steg. De ønsker å blir fortalt hva de må gjøre, de vil at du skal vise dem hvordan. Ja de trenger inspirasjon og motivasjon med de ønsker også å bli fortalt “Dette må du gjøre for å oppnå xx”. “Her er hvordan du gjør det” “her starter du”. Ikke glem at dine kunder alltid er ute etter resultater og løsninger. Om du enten driver en restaurant eller er coach så ønsker dine kunder det samme.

 

7. Fokuser på hva du kan tjene penger på i dag. Det er ett hav av ting du kan gjøre i løpet av en dag. Ting du burde gjøre. Det første du skal bruke tid på er å gjøre ting som er det viktigste for deg som gjør at du vokser som person. Det som har gjort at du er gründer i dag. Nr 2 er å gjøre ting som gir deg penger i kassa. Hva kan du tjene penger på i dag? Hva gir deg flere kunder? Gjør disse tingene hver dag og bruk misnt mulig tid på admin, sjekke mail, facebook etc. Bruk heller din dyrebare tid med familien.

 

Da håper jeg du har fått ett push til å fortsettet på din gründervei. Eller om du tenker på å starte opp en bedrift så gjør det nå. Du kommer aldri til å bli klar så om du bare bestemmer deg så kan du ha registrert bedriften i dag!

Vil gjerne høre fra deg i kommentarfeltet om dette var råd du kunne ta med deg videre og har du en bedrift vil jeg vite hva du driver med.

Ha en fin kveld videre!

 

Opt In Image
Få gratis stilbok nå! Meld deg på mine nyhetsbrev!

Har du lyst på en ny stil i løpet av 10 dager? Få gratis bok her.

Del dine meninger her:
Blogglistenhits