Derfor kan du ikke stole på motebransjen!

Klær--Stylistazmotebransjen

 

De er en mektig mafia. Motebransjen. Det er ikke en bare i Italia vi har mafia men de finnes også her i Norge. Hva mener jeg med det spør du kanskje? Det jeg mener er at det som før ble hyllet som frittstående motebloggere som skapte sin egen vei, sin egen stil og uttrykte seg utfra sitt uttrykk nå er kjøp og betalt. Da jeg begynte å blogge i 2007 fulgte jeg masse svenske moteblogger som Elin Kling, Linn Gustafson og norske Siggen. Jeg ble inspirert av dem til å starte å blogge vise mine antrekk og skape mitt uttrykk på nett. Jeg likte den rå stilen som ble skapt på gata der vanlige jenter tok styringen og skapte trender. Nå i dag er bloggere sponset, de får klær for å ha på visninger og de legger ut antrekk med linker til nettbutikker der du kan kjøpe samme antrekk og de får dermed betalt for å reklamere for dette.

 

Men det samme kan jo sies for motebladene du holder i hendene. De lever jo av reklameinntekter så deres opprinnelige meninger kommer ikke fram på samme måten. Så kan vi stole på dem? Er det de som vet mest om trendene i kommende sesonger. På ett vis gjør de jo det for de er på motevisninger og viser deg hva designere vil du skal gå i. Men på den andre siden viser de deg det fordi de har avtaler med ulike firma og dermed får de mer i inntekter.

Motebloggere i Norge er alt for like, de går i de samme klærne, lovpriser merker fra butikker de jobber i eller har avtaler med og de pusher på slik at du skal gå i det samme som dem for da er du jo trendy. Eller?

 

Ikke stol på motebransjen. Ikke se på hva andre bloggere har på seg. Ikke la deg påvirke av dem men hent heller litt inspirasjon og skap ditt eget uttrykk. Hvem er nå egentlig du da? Hva vil du med din stil? Hvorfor synes du mote og makeup er vanskelig? Svaret kan være at du bombarderes daglig av hvordan du skal se ut, denne mascarane MÅ du har for å se bra ut og du MÅ sminke deg før du går ut av døren. Drit i de H…. reglene og skap ditt eget uttrykk.

 

Jeg føler meg skydig når jeg sier at du skal kle deg på ett spesielt vis for å se bra ut. Sannheten er jo at du må føle deg bra på innsiden før du kan skape en bra utside. Det nytter ikke å late som alt er fint, bra og perfekt på utsiden. Jeg er opptatt av at din innside skal fram i lyset. Det er det mennesket du er som betyr noe. Det spiller faktisk ingen rolle om hvor gammel du føler deg, om du har ekstra kilo som plager deg eller om du føler deg grå og trist. Det som spiller en rolle og som jeg vil at du skal skjønne er at motebransjen er forskrudd dersom DU føler deg feit, stygg eller gammel når du har lest i ett blad eller surfet på en moteblogg. Det finnes alltid en bakside og den er ikke alltid glamorøs.

 

Det jeg vil at du skal få fra meg er selvtillit til å pynte deg i hverdagen fordi DU vil. Jeg vil at du skal få MOT til å teste ut makeup fordi jeg vet at det gjør noe med en kvinne som mestrer å fremheve sine beste trekk. Jeg vil at du skal kjøpe nye klær utfra DIN smak og hva ditt hjerte faller for. Du VET nemlig best.

 

Jeg er langt fra perfekt og ser ikke bra ut i dagslys uten sminke.  Jeg har bukser som ikke passer meg og som jeg aldri kommer inn i og jeg har null tid til å fikse håret mitt. Dersom du tror jeg er perfekt. Glem det! Jeg har kun 5 min om morgenen på badet før jeg må rekke i barnehage og på skole med barna. Klærene mine blir plukket kjapt ut på kvelden og ja jeg bommer med antrekk jeg også. Og når jeg tar antrekkesbilder og legger ut er det MANGE “takes” før det blir bra.

Hvis jeg kan klare å se noenlunde greit ut om morgenen kan du også. Tro meg! Hvis du har lyst å utvikle din stil og ditt uttrykk ut fra som passer DEG best kan jeg hjelpe deg i Stylistaz stilkurs.

 

Denne videoen er til deg. Du trenger ikke prøve å være noen andre enn den du er. Du er bra nok!

Opt In Image
Få gratis stilbok nå! Meld deg på mine nyhetsbrev!

Har du lyst på en ny stil i løpet av 10 dager? Få gratis bok her.

Del dine meninger her:
Blogglistenhits