Fra “flink pike syndrom” til slem pike…

Er du en snill pike som alltid gjør det som er rett, det du blir fortalt og ikke setter ned foten men føler deg som en hamster i ett hjul? Da må du lese videre for jeg skal kurere deg på den enkle måten.

 

 

ID-10044046

 

 

 

Jeg er så lei av alle forventninger i samfunnet om at vi jenter skal være snille piker og alltid gjøre som det forventes av oss. Jeg har for lengst lagt av meg mye av dette men kan selvsagt gjøre enda mer for å drite i å være flink. Tenk om du bare kunne gå gjennom hverdagen uten stress om å rekke SFO, barnehage, slutte å tenk på de ekstra kiloene, alt som må gjøres på jobben, tlf samtalen til din mor du utsetter, klager fra partneren og det at du aldri får realisert deg selv og funnet lykken i livet. Da hadde vel livet vært litt enklere? Vel det kan det faktisk være om du slutter å være en BITCH mot deg selv.

 

 

 

Hva er en flink pike da?

 

En flink pike er en som aldri går tom for brød, alltid har ting på stell, har huset i orden, sjelden glemmer avtaler og sier alltid ja. Hun er også flitting på jobb, gjør sjelden feil, sitter overtid og jobber jevnt og trutt. Hun ber aldri om lønnsforhøyelse, tar på seg alt ansvar for unger, familie og syke foreldre. Hun løper rundt som en hamster i ett hjul og blir egentlig aldri fornøyd med noe som helst. Når hun har klart en oppgave bra, eller noen har klappet henne på skulderen så tar hun det aldri til seg. Hun tenker at såpass skulle bare mangel det er forventet av henne…

Kjenner du deg igjen i noe av beskrivelsen så kan du betegne deg som en flink pike. Ikke nok med at du skal duge på jobb, hjemme, i familien det forventes attpå til  at du trene livet av deg, spise sunt hele tiden og du skal aldri kjefte på barna. Ja og supermodellkropp det skal du selvsagt også ha……selvom du har født ett par barn.

Det snakkes aldri om flink gutt syndrom og det lurer jeg litt på hvorfor det er sånn? Hvis en jente er flink og lykkes har hun flaks men om en mann gjør det bra er han smart og dyktig. La oss få en slutt på dette flink pike syndromet engang for alle. La oss bli en slem pike for det føles så mye bedre. Enig?

 

5 konkrete tips for å bli en slem pike!

 

  • Du vet når du er stresset og må rekke SFO eller barnehagen. Neste gang la det gå en faen i deg og tenk “ja hva så 5 min ekstra har jo ikke noe å si i den store sammenhengen”. La ungen tralle synge, plapre deg full av ord og tanker. Vær tilstede i øyeblikket. Den fineste gaven du kan gi none er å være tilstede der og da uten andre forstyrrelser. Det som skjer er at du tar kontroll over situasjonen. Du har faktisk all makt. Om noen blir sur på deg om du kommer litt forsent. Bra! Du trenger å sette foten ned og bli sett og hørt. Eller du kan legge inn 5 min ekstra på morgenen. Poenget her er at du bestemmer om du vil være stresset eller ikke. 

 

  • Gjør mer feil. Den som aldri gjør feil lærer heller aldri noe. Neste gang du gjør en feil så si tusen takk. Dette lærte meg noe. Ta flere sjanser, innfør litt risiko i hverdagen. Har du noe på listen din du har lyst til å gjøre men du er redd for å feile? gjør det nå. Blir det feil. Bra. Da har du lært noe. Blir det riktig. Supert da kom du over den angsten. Husk ingen er feilfrie, du er bare ett menneske og vi alle gjør feil. Poeng: Å gjøre feil er bra når du er kontrollfrik du løser opp spenninger og egentlig kan du kose deg med følelsen å endelig gi litt slipp. Faktisk så er det slik at de som tar store risker i livet gjør samme antall feil i løpet av ett år som de som er kontrollfriker gjør.

 

  • Si nei mer og be om det du vil ha. Når sa du egentlig sist nei til noe du ikke hadde lyst til? Sier du alltid ja men går på akkord med deg selv skal du være obs. Lyset kan ikke brenne i begge ender….Sett deg ned og skriv ned ting du vil ha ut av livet ditt og innfør disse nå. Si nei neste gang noe ikke føles rett. Og si fra om ting du ikke liker. Drit i å vær korrekt bestandig vi vil ha ærlige mennesker som vi kan snakke med ikke en nikkedukke som alltid er enig. Tør å si nei til ting som tynger deg. En ting til. Når ba du sist om lønnsforhøyelse? Jobber du i det offentlige så er veien litt lengre men om du jobber i det private så få fingeren ut. Du får aldri noe om du ikke ber om det. Er du gründer så sett opp prisene og gi deg selv en lønnsøkning. Det er påtide. En annen ting, ikke jobb deg ihjel det er ingen som kommer til å huske deg for en hardtarbeidene og flittig person. Du blir savnet for den personligheten du hadde. Du er aldri din jobb. Du er så MYE mer.

 

  • Gi deg selv lov til mer. Er du støttemedlem på treningssenter eller alltid sint på deg selv at du ikke trener mer? Det er nå engang sånn at mange kvinner får sinnsyk dårlig samvittighet om de ikke trener. Da kan man likegodt slenge i seg en pose potetgull og synes synd i seg selv. Alt er jo likevel ødelagt den dagen om ikke du får trent. Drit i treningen du må ikke trene 3 ganger a 1 time i uka. Hva med 10 min på badegulvet med armhevninger og situps. Du kommer til å bli sterker. Gå deg heller en tur for det hjelper på sinnet og sjelen. Når det kommer til mat hva om du sa til deg selv at alt er lov. Du trenger ikke ha noen regler overhodet når det kommer til mat. Tror du da at du ville spist potetgull,sjokolade og usunn mat hver dag? Kroppen din sier fra når den vil ha sunn mat og vitaminer. Lytt mer til den enn du lytter til hodet.

 

  • Ta den korteste veien til målet. Reglene har forandret seg og vi trenger ikke lengre jobbe hardt for å nå målet vi må heller jobbe smart. Finn den korteste veien til ditt mål for lett jobbing betyr ikke at du ikke gjør noe bra. Lær av andre gjør de tingene som funker for dem og implementer i eget liv.

 

Nå vil jeg høre fra deg. Er du en flink pike og hva tenker du å implementere for å gi mer faen?

Del gjerne denne artikkelen med andre du tenker kan ha nytte av den.

 

En liten ting til slutt. Nå kan du få 15% rabatt på boken min om du bestiller innen 13 september. Kjøp boken her .

 

Klem fra Camilla:-)

 

 

 

Opt In Image
Få gratis stilbok nå! Meld deg på mine nyhetsbrev!

Har du lyst på en ny stil i løpet av 10 dager? Få gratis bok her.

Del dine meninger her:
Blogglistenhits