Fra milliardær til bingo: hvordan dagens filmer påvirker motebildet

I den nylig overståtte Oscar-utdelingen, der alle deler av filmindustrien deltok – fra skuespillere til produksjon, sminke og kostyme – så er det ikke noe sjokk at storfilmen The Great Gatsby tok hjem prisen for beste kostymedesign.

 

Filmen, med Carey Mulligan og Leonardo DiCaprio, skapte oppstyr blant moteelskere overalt takket være den gjennomførte 20-talls chic-moten, som overføres til dagens motebilde med drop waist-kjoler og dresser i gangsterstil. «Flapper-looken» med sofistikert glamour, ble så populær i 2013 at folk til og med arrangerte egne fester med the Great Gatsby som tema, med alt fra kostymer til bingokvelder, med spesialdesignede Gatsby-bingobrett og mange måter å spille på, inkludert økter med nettbingo.

 

70-talls disco

Men om vi beveger oss videre fra de muntre 20-årene, så er det få andre Oscar-nominerte som har gjort like stort inntrykk på den røde løperen, men David O Russels American Hustle var definitivt en utfordrer i best kledd-kategorien. Hvem måpte vel ikke da de så Jennifer Lawrence i den hvite kjolen under den rasende morsomme partyscenen, eller Amy Adams brede spekter av glamorøse uttrykk, fra oppsiktsvekkende badetøy til bedårende kveldskjoler?

Amy-Adams-American-Hustle-PS

Money money money

 

Gamblingens glitter og glamour ser ut til å være et gjennomgående tema i årets Oscar-nominasjoner, og pengene og velstanden som følger med en slik setting ser ut til å ha funnet veien over til moteverdenen også. Bare ta en titt på Leonardo DiCaprio (nok en gang) i the Wolf of Wall Street – selv om den uheldige skuespilleren nok en gang gikk tomhendt hjem fra en Oscarutdeling, så scoret han i alle fall mer enn nok stilpoeng. Menn over hele USA hadde gjort hva som helst for å få fatt i en av Leonardos designerdresser, og birolleinnehaveren Jonah Hill fikk til og med sitt noe omfangsrike ytre til å se ganske elegant ut i forskjellige antrekk, fra flotte dresser til golftøy.

 

leonardo-dicaprio-wolf-of-wall-street-600x400

Filmen spiller seg gjennom tiden fra 80-tallet og over til vårt eget årtusen, og damenes dresstil har gjort seg bemerket på moteradaren. Kvinnelige karakterer i kontorlandskap under størstedelen av filmen definitivt har satt sitt preg på motebildet. Bare se på disse fantastiske jobbdressene fra Yves Saint Laurent – det er lett å se at Hollywood har satt sitt preg på catwalken.

Så enten det er i bingohallen eller på børsen, så har filmmoten definitivt funnet veien til klesskapene – det handler bare om å forsikre deg om at du spiller med riktig odds, slik at du kan skaffe til veie nok midler til å skaffe deg din egne glamorøse garderobe.

 

Innlegget er skrevet i samarbeid med Emily Brooks

Opt In Image
Få gratis stilbok nå! Meld deg på mine nyhetsbrev!

Har du lyst på en ny stil i løpet av 10 dager? Få gratis bok her.

Del dine meninger her:
Blogglistenhits