Gründertips du kan lære av Kim Kardashian!

Gründertipsdu kan lære avKim Kardashian

 

 

Er det en ting jeg bruker tiden min på som gründer er det å lese bøker, hente inspirasjon og se motiverende videoer av andre gründere. Men er du klar over at som gründer kan du også hente paraleller fra kjendis verdenen? På mange måter er jo kjendiser, skuespillere og sangere gründere. De er blitt kjent for noe eget som bare de har og som vi andre får en fasinasjon av.

Kim Kardashian er elsket av mange, hatet av flere men spør hvem som helst på gata så har ALLE (bortsett fra bestemor på 90) hørt om henne. Så hva kan du som gründer lære av henne? Les videre for å bli klokere.

 

5 ting du som gründer kan lære av Kim Kardashian

 

  • Kim Kardashian har skapt gull av intet. Hun har tatt en simpel ide og gjort den til noe stort. Alle vet hvem hun er og hun innkasserer millioner hver uke. Den som tror hun er en dum bimbo kan tro om igjen. Hun er en kløktig business kvinne og vet hva som må til for å skape gull av gråstein. Hva er det du har i din bedrift som er unik? Har du en ide du sitter på som du ikke gjør noe med? Tenke etter om du kan skape gull av dine ideer. Tenk utenfor boksen.

 

  • En annen ting Kim gjør veldig bra er å promotere seg selv (og sin bakdel!) overalt. Hun er overalt. Facebook, blader, twitter, Instagram, youtube, filmer, reality serier, hun lager parfyme, sitter frontrow på moteshow, er en av de mest googlede personene i verden osv. Hun har rett og slett tatt over verden. Hun er overalt. Er det rart vi vet hvem hun er? Hun bruker alt hun kan for å lage stunt og bli kjent. Hun er en merkevare. Er du overalt? Hvem folk hvem du er? Hvordan skal du kunne tjene penger om kunder ikke vet om deg? Bestem deg i dag for å vær overalt. Ja det er ubehagelig. Ja du kan få hatere. Ja folk kan bli lei av deg. Skal du bry deg om det? NEI. Du skal bry deg om å tjene penger. Ingen penger i kassa = ingen business. Du kan liksågodt gå tilbake til en 8-16 jobb der din inntekt er sikret forever. Eller bestemme deg for å take over the world:-)

 

  • Kim er heller ikke redd for å bli hatet og få negative kommentarer om seg selv. Hvis hun hadde vært det hadde hun ikke lagt ut enda mer selfies etterhvert som hun får kritikk. Ditt største problem som gründer er at du ikke blir sett. Når du blir lagt merke til vil du få negativ kritikk. Det følger med. Og når du blir større får du hatere. Men hatere skal du ikke være redd for. De legger sjela si i å hate så de vil promotere deg (gratis). All pr er god pr som de sier. Til slutt blir det slik at de som ga deg kritikk vil beundre deg for at du tør, at du er den du er og de vil ønske å følge sine drømmer slik du har gjort. Hvis du holder deg selv igjen fordi du er redd for hva naboen skal si, eller om noen vil snakke bak din rygg (folk du ikke kjenner) eller om noen kommer til å kritisere deg på sosial medier så er det bare en ting å gjøre. Fokuser på ditt budskap og hvorfor du gjør som du gjør. Haters gonna hate. Sånn er det bare.

 

  • En annen ting du kan lære av Kim er å være mer bevist på ditt uttrykk. Hva er din merkevare. Kim sin må være bakdelen. Hva vil dine kunder si om deg? Hva er ditt unike ord? Er du best på kvalitet, pris, at du bruker rosa i din logo, at du er en sprudlende person, at du snakker rett fra levra, at du er rask og effektiv. Finn ut hva du er best på og markedsfør det i din merkevare.

 

  • Den siste tingen jeg vil nevne er at Kim har ingen konkurrenter. Hun trenger ikke tenke på hvem som puster henne i ryggen. Hun gjør noe som du bør tenke på. Hun DOMINERER markedet. Hvordan? Hun er overalt, du ser henne hvor enn du snur deg, hun jobber superraskt og er ute med det siste hele tiden. Hun kommer opp med nye ting og tester ut alt fra apper, kleskolleksjoner, har egen butikk osv osv. Hvis du er redd for konkurrenter så la være. Istedenfor å konkurrere kan du dominere markedet. Ingen klarer å konkurreren deg ut om du er overalt, først ute med det siste, er på sosiale medier, viser deg fram, bruker vidoer i markedsføringen, ringer opp kunder hver dag, står på gata og deler ut flyers, synes i lokale medier, kommer på tv osv osv. Ja det tar tid men om du vil lykkes må du synes.

 

Håper disse tipsene fikk deg til å tenke deg to ganger om neste gang du ser ett bilde av Kim Kardashian. Istedenfor å hate henne eller synes hun er vulgær så tenk etter for en supersmart salgsperson hun er. Du kan bli like god som henne om du bare hopper ut i det og lar frykten ligge bak deg. Jeg tror på deg og vet at du kan klare det. Begynn i dag!

 

 

 

 

Opt In Image
Få gratis stilbok nå! Meld deg på mine nyhetsbrev!

Har du lyst på en ny stil i løpet av 10 dager? Få gratis bok her.

Del dine meninger her:
Blogglistenhits