Hvordan kle seg for jobbintervju?

Denne gangen  tipser jeg om hvordan du kler deg bra til ett jobbintervju. Kanskje du tenker på å skifte jobb eller du ønsker å virke mer seriøs i din nåværende jobb.Uansett, les videre for tips som gir deg pondus.

 

ID-10037075

Er du klar for nye utfordringer eller trenger du å naile en jobb. Da kan du tenke på at ett førsteinntrykk gjøres i løpet at 3 sekunder. Jeg husker ett foredrag jeg var på med Elaine Eksvärd da hun fortalte nettopp om dette. Om du ikke kjenner til Elaine så er hun Sveriges kuleste og beste retorikkekspert. Hun innledet med å komme på scenen og bare stå der og sa etter ett par minutter “Ja nå har dere allerede dannet ett inntrykk av meg om hvordan jeg er som person”. Jeg trenger egentlig ikke si noe for man dømmer mennesker på 3 sekunder. Elaine er mørk i huden, masse krøller og har en mamma fra Brasil. Hun sier at folk tror alltid at hun er god på å danse samba bare for hun ser ut som hun gjør. Noe hun ikke er…

 

Så om du tenker på at folk danner seg fort ett inntrykk av deg hvordan ønsker du å bli sett når du møter din fremtidige sjef? Mye avhenger av hvilken type jobb du søker men noen kjøreregler finnes det likevel.

 

Dette har du ikke på deg på intervju!

 

  • Jeans. Det anbefales ikke at du kommer på intervju i jeans. Gjelder det en kontorjobb ville jeg heller hatt på en sort bukse eller ett skjørt som rekker til knærne. Når du har fått jobben så blender du selvsagt inn med de andre og følger kleskoden som råder. 
  • Ikke for utringet topp og for kort skjørt. Jeg har hørt om enkelte som har fått jobb med korte skjørt men det kan sende ut feil signaler så helst bør du unngå dette.
  • Joggebukser og hullete jeans er heller ikke noe å satse på. Du viser ikke den andre personen noen respekt hvis du dukker opp som en slubbert.
  • For mye sminke og parfyme. Smink deg lett og ikke dynk deg i parfymeflaska.
  • Stivpyntet fra topp til tå. Det er ikke noe julebord du skal på så spar på kruttet til nettopp…..julebordet.

 


Først og fremst bør du tenke på hvilken type stilling det er du søker på. Er det en lederstilling kan du kle deg i dress eller i sort bukse, en skjorte og en dressjakke. Gjelder det en vanlig kontrojobb trenger du ikke være alt for pyntet. Ta på deg en fin bukse, en enkel skjorte og en sort cardigan med ett skjerf. Søker du stilling i en barnehage trenger du ikke tenk så mye på å være formelt antrukket. Sats heller på å vis din personlighet i form av farger på genser, en sort bukse og kule sko. Gjelder jobben i helsevesenet sats på å være ren og fin i tøyet. En hvit genser med en sort bukse til. Ikke neglelakk, sett håret opp i en topp eller hestehale og virk ren og pen. Gjelder jobben i en kul motebutikk sats på å kle deg i klær fra den butikken du søker jobben i, da ser de at du er moteriktig og kan dine saker.

Her er noen forslag til intervju antrekk!

 

leder

 

Til lederjobben kan du kjøre på med litt stramt antrekk men likevel beholde den feminine siden av deg. Alt her fra H&M.com.

 

kontor

 

Til en vanlig kontorjobb er ikke antrekket så formelt. Her kan du løse opp litt med en cardigan istedenfor en dressjakke og pynte deg med litt enkle smykker og tøffe boots.

 

klesbutikk

 

Skal du på jobbintervju i en klesbutikk bør du være trendy og vise at du har peiling på mote. Da vet du at høstens look er sort fra topp til tå satt sammen med støvletter med reimer.

 

Nå håper du ble inspiret til å søke nye utfordringer eller tenke litt nytt når det kommer til jobbantrekk. Har du noen gode tips til hvordan å kle seg bra på jobbintervju vil jeg gjerne høre fra deg i kommentarfeltet. Likte du bloggposten så del den gjerne på facebook med dine venner.

 

Klem fra Camilla:-)

 

Opt In Image
Få gratis stilbok nå! Meld deg på mine nyhetsbrev!

Har du lyst på en ny stil i løpet av 10 dager? Få gratis bok her.

Del dine meninger her:
Blogglistenhits