Motivasjonsmandag: Idiotsikker plan for å nå dine mål!

Idiotsikker plan

 

Hei og god mandag!

 

Heretter skal mandag være motivasjonsmandag og i dag skal jeg gi deg oppskriften til å lykkes med dine mål. Jeg har jo tidligere skrevet om hvordan du ikke nådde dine mål men i dag kommer den iditosikre planen som selv en 5 åring skal kunne klare å følge. Følger du denne er du på vei mot målet. Og om du har falt av lasset med nyttårsforsetter så drit i det da. Alle dager kan være en ny start på noe nytt.

 

For at du skal kunne klare å følge ditt ultimate mål må du ha en plan. Den må være visuell, du må se den for deg men også skrives ned. Derfor har jeg funnet fram ett kjempebra og idiotsikkert verktøy du kan bruke for å nå ditt mål. Se her:

 

free_printable_goal_setting_form_template

Følger du ett slikt opplegg kommer du til å nå målet ditt. Jeg garanterer. Jeg har brukt samme metoden når jeg har skrevet min første bok og min andre bok.  Jeg fortsetter faktisk men samme metode nå som jeg holder på med min tredje bok. Men om nå målet ditt er å skrive bok, slanke deg, spare penger til en ferie eller få deg ny jobb så kan jeg love deg at du når det om du følger dette.

Det du gjør først er å skrive ned ditt mål. Du setter så en dato/frist for når du skal ha oppnådd målet ditt. Deretter skriver du ned 5 oppgaver/ting som må gjøres for å nå ditt mål. Her setter du også en frist og du haker av om du har gjort dette inne fristen eller ikke.

Også kommer det geniale. Du tar også høyde for at du faller av lasset og at du ikke klarer å holde tempo oppe. Da må du ha en plan for hva du skal gjøre for å komme deg i gang igjen. Alle faller av lasset uansett hva som skal gjøre, det er akkurat som om vi mennesker har noen mekanismer i oss som vil sabotere når man er kommet godt igang. “Upper limit problem” kaller noen det. Men da må du ha verktøy for å komme deg i gang igjen. Finn ut hva som gjør at du kan finne tilbake til motivasjonen.

Og til slutt setter du det en belønning når du har nådd målet. Deretter kan du klappe deg på skulderen og feire og klargjøre til neste mål. Følger du denne prosessen så lover jeg deg at du kan klare hva som helst.

Faremomenter som kan skje:

 

Du faller av lasset etter 2 uker. Ja det skjer og hender meg nesten alltid. Da tar jeg litt fri fra mitt mål og tenker ut en måte jeg kan motivere meg videre. Som regel blir det å se for meg hvor jeg vil være om jeg når målet og sier til meg selv “Camilla om du bare gjør 5 min nå så er du igang og om motivasjonen er borte etter 5 min kan du få lov å slutte”. Det hender sjelden at jeg slutter med det jeg holder på med. 5 minutter er alt som skal til! Gjelder også treningen. Om du trener 5 min kan jeg love deg du stopper ikke når du først er igang.

 

Du setter  deg for høyt mål. Ja det kan være men om du setter for høyt mål vil du lande høyere enn du hadde tenkt enn om du satte for lavt mål. Feks er ditt mål å tjene 1 million i året og du kun når 500.000 er jo det bedre enn om du satte kun 300.000. Dess høyere mål, dess større sjanse for å strekke deg mer enn du hadde trodd var mulig.

 

Du får ikke støtte fra dine nærmeste ang ditt mål. Det skjer at dine nærmeste ikke skjønner hvorfor du har lyst å nå dine mål. Ikke så rart siden de ikke er deg og ikke har tatt bo i ditt hodet. De har nok med sine egen mål (som de ikke klarer å nå) så derfor ikke ta deg nær av det. Ditt mål er for deg og utfra hva dine verdier er her i livet. La de ha sine meninger, lytt, nikk og fortsett å jobb mot ditt mål.

 

Da håper jeg at du setter i gang i dag med å laste ned dette skjemaet. Skrive ned hva ditt mål er og jeg vil gjerne høre i kommentarfeltet om dette var nyttig og fortell gjerne hva som er dine mål for 2015. Om du vil kan du sjekke ut flere produktivitetsplaner her . Jeg kan ikke ta kredit for dette oppsettet men jeg deler velvillig all gratis info på nettet som har hjulpet meg og som kan være til nytte for deg. Om du vil ha pdf versjon og laste ned kan du finne den her free_printable_goal_setting_form_template.

 

Lykke til!

 

 

Opt In Image
Få gratis stilbok nå! Meld deg på mine nyhetsbrev!

Har du lyst på en ny stil i løpet av 10 dager? Få gratis bok her.

Del dine meninger her:
Blogglistenhits