Paljettjakken gjenoppstår: bingo på moten

 

Til tross for at vi lever i en alder av konstant teknologisk nyskapelse, finnes det noen former for tradisjonell underholdning som vi ikke helt klarer å gi slipp på enda. En av disse aktivitetene er, morsomt nok, bingo.

Bingo skal opprinnelig ha blitt oppfunnet i Italia på 1500-tallet, og har siden den gang blitt spredd på tvers av kloden i et stort utvalg populære og varierte former. Men til tross for evige nye utgaver av spillet, forblir basisen lik: deltakerne får delt ut et hefte med tilfeldige nummer, tegn eller bilder tegnet opp, og må være først ute i kampen om å krysse ut hele arket for å vinne premien.

Bingoen har i nyere tider sett ut til å være en utrydningstruet aktivitet, mye grunnet innføringer av røykeforbud og høye skatter som strammer inn hvordan og hvor spillet kan spilles, samt den stigende populariteten av nettbaserte spillsider som http://bingonett.org, som tilbyr muligheten til å spille og vinne hjemmefra. Men bingoen vil leve – noe den har lykkes med, takket være flerfoldige metoder opprettet i moderne tid for å omskape tradisjonelle underholdningsformer til trender og mote.

Bingos make-over

bingo-491228_640

Det største image-problemet som har rammet bingoen over årene er ideen av bingo som en aktivitet som først og fremst tar sted i utslitte bingohaller og kommunehus oversvømt av eldre damer ikledd paljettjakker med aggressivt flagrende ”bingovinger” (eller grevinneheng, som vi kaller det på godt norsk). Men mye har skjedd de siste årene som har ført til skapelsen av markedsføringsmetoder som tiltrekker en yngre generasjon bingospillere. Denne markedsføringsmodellen har fokusert på en nyskapning av bingo, med høyt profilerte kjendiser først i rankene på spillegulvet, attraktiv bruk av moderne og trendy estetikk, så vel som en noe aggressiv markedsføringskampanje på tv og nettet skreddersydd for å tiltrekke oppmerksomhet rundt et spill som mange ikke har spilt siden de var gjester i barnebursdag.

Postmoderne bingo

2433_1

Det er viktig å tilføye at trenden av å tre på seg paljettjakken og stilettene og finne fram bingoheftet ikke bare har blitt ”kult” igjen grunnet aggressiv markedsføring alene, men også takket være ironiske bingohefter skapt av kjente merker og organisasjoner. Et eksempel på dette er bingoheftet Vogue delte ut under FNO 2012 – hvor deltakere fikk gleden av å hake av moteklisjeer som riktig nok var å finne overalt under arrangementet – som overivrig bruk av selvbruning, ”Texas-hår”, og selvfølgelig paljettjakker.

Blandingen bingo/mote har bidratt stort til å gjøre spillet mer attraktivt til en yngre generasjon mennesker som ser etter en original, stimulerende, morsom, og ikke minst billig måte å piffe opp festen eller arrangementet.

Teknologisk innovasjon

Sett vekk fra den utrolig stigende populariteten i nettbingo, har det også vært flerfoldige andre interessante teknologiske nyskapninger innen bingo som har tillatt bingos gjenfødelse. I løpet av de siste ti årene har de første elektroniske bingohallene blitt opprettet, med flere hundre interaktive spillterminaler som tillater elektroniske betalingssystemer, samt teknologi som gjør det mulig å bestille mat og drikke via dataskjermen.

Mange hyller også opprettelsen av et nytt hybridsystem av bingospill, hvor spillere får oppleve det sosiale elementet av å være tilstede i bingohallen, men også kan spille på smarttelefonen eller nettbrettet på en måte som knytter spillet til deres egne spillevaner i hjemmet. Bingo har også, som sjakk, tre på rad og Scrabble, blitt en kjekk sosial avstandsaktivitet for venner og familie. Det nytter ikke lenger hvor langt vekk fra redet du flyr – apps henter deg rett inn igjen!

Opt In Image
Få gratis stilbok nå! Meld deg på mine nyhetsbrev!

Har du lyst på en ny stil i løpet av 10 dager? Få gratis bok her.

Del dine meninger her:
Blogglistenhits