Slik får du oppdrag som nyoppstartet!

Som nyoppstartet bedrift kan det være vanskelig å få oppdrag. Du har ikke mye penger å bruke til annonsering så da gjelder det å tenke kreativt. Da jeg startet opp min bedrift brukte jeg ikke en eneste krone på annonser. Det er andre ting du kan gjøre for å få flere oppdrag. For eksempel skal du starte opp som interiørkonsulent og leve av dette er det en rekke ting som kan hjelpe deg på veien.

  • Bruk sosiale medier for knytte nye kontakter. Du må vises på nettet. Opprett en nettside for firmaet ditt, her må finnes info hvordan du kan kontaktes, mail adr og link til alle sosiale mediene du bruker. Opprett en facebook side der du får tilhengere og der legger du ut tilbud, link til konkurranser på blogg etc. Twitter bruker du for å komme i kontakt med likestilte, knytte nettverk, kunder, stille korte spørsmål osv. En blogg er fin å ha der kan man følge deg i din hverdag. Er det noe som er inspirerende så er det å følge med på hva som skjer i en liten bedrift og hvilke nye oppdrag du får. Husk også å legg ut oppdrag du har gjort på din nettside.

  • Bruk ditt eksisterende nettverk. Venner, familie og bekjente kan være dine første potensielle kunder. Reklamer for deg selv presenter deg alltid med firmaet ditt og fortell hva du driver med. Trykk opp billige visittkort på Vistaprint og del ut til venner, familie og nettverk du knytter. Plutselig er det noen som trenger dine tjenester og da kan dine venner trygt anbefale deg. Slik ruller ballen videre for alle små bedrifter. Alle må starte en plass.

  • Facebook. Din vanlige profil bruker du til å linke til bedriften din, innlegg du har på blogg, legger ut oppdrag du har gjort, annonserer nye ting som du har på tapeten. Brukes aktivt, de som synes du spammer er ikke dine riktige venner uansett så de kan bare get lost:-)

  • Lag egne annonser om hva du kan tilby. Jeg lager de i open office, word, paint for så å lage kule overskrifter, lim inn bilder etc. disse kan du trykke opp som flyers og be butikker dele ut til kunder eller du kan henge opp på hvert ett hjørne i lokal miljøet ditt.

  • Tenk utenfor boksen. Som nyoppstartet interiørkonsulent må du tenke alternativt. Det er mange ting du kan jobbe med. Starte egen nettbutikk og selge interiør, tilby tjenester til folk som trenger å fornye huset. Ta kontakt med meglerfirma for å høre om de trenger styling til hus som selges. Skrive artikler og ta bilder til interiørblader. Tjene penger på bloggen ved å selge annonser. Skriver du bra og har god trafikk så kan du faktisk tjene litt på annonser. Du kan også tilby tjenester som innkjøper for interiørbutikker. Har du ett godt øye kan dette være aktuelt. Er bare fantasien som setter grenser. Hva med å ha ett lite interiørkurs der du holder foredrag om trender i markedet, får til ett samarbeid med lokale butikker og viser deres nye produkter. Du kan også holde foredrag på interiørbutikker når de har kundekvelder. For eksempel Byggmakker, Bohus etc.

Dette var bare noen få tips som kan føre deg på veien videre til flere oppdrag. Og har du en entreprenør i magen så er mitt råd å kaste seg ut i det. Den som intent våger intet vinner:-) Lykke til!

Opt In Image
Få gratis stilbok nå! Meld deg på mine nyhetsbrev!

Har du lyst på en ny stil i løpet av 10 dager? Få gratis bok her.

Del dine meninger her:
stylistaz says:

Så bra Britt. Dette går veien skal du se. Bare bruk meg om det er noe du trenger hjelp til. Jeg brenner for grundere:-)

Britt says:

Herleg. No vart eg enda meir inspirert til å starte for meg sjølv. Har faktisk sendt ein mail til ein potensiell kunde i dag 🙂 Mange fine tips som eg kjem til å ta i bruk her!

Fiffi says:

Mange fine tips! 🙂

Blogglistenhits