Slik shopper du smart!

forside-724x1024

 

Januar måned kan bety sparebluss for enkelte. Du brukte kanskje endel penger på julegaver i desember og shoppet litt vel mye på salget i begynnelsen av måneden. Men om du vil lære å shoppe litt smart kan du sjekke ut noen råd som gjør deg til en Economista istedenfor en Shopaholic. 

 

I dagens samfunn viser det seg at mange kvinner opparbeider seg kredittkortgjeld og handler over evne. Ofte er disse kjøpene knyttet til postordre- og netthandel. Som den kule og ansvarlig kvinnen du er skal du ikke havne i den fella der. Du skal derimot shoppe smart og du skal spare penger til dine etterlengtede kjøp. I tillegg til å være stylist er jeg nemlig også utdannet siviløkonom og vet ett par ting du kan gjøre for å shoppe smart og spare penger.

 

7 måter du kan spare penger og shoppe smart!

 

– Når lønnen kommer inn på konto hver måned skal du først sette av penger til deg selv og spare. Her kommer det helt an på din inntekt når det kommer til hvor mye kan og vil spare. Men alt er bedre enn ingenting. Selv sparer jeg minst kr 2.000 hver måned som går til å betale ekstra ned på lån.

 

Planlegg dine kjøp fornuftig. Jeg går selv i fellen og faller for alt det nye som kommer inn på nettbutikkene og det er så lett å bare klikke hjem ting der og da. Men ett tips er å vente. Har du like lyst på det neste dag og bare må ha det så kan du kjøpe det. Min erfaring er, dette stemmer hver gang, at neste dag er det ikke så interresant likevel. Ergo penger spart.

 

Lever ting tilbake. Hver gang jeg handler i klesbutikker eller på internett så leverer jeg ting tilbake hvis de ikke satt helt bra på. Gjør deg denne vanen du også. Gå tilbake til byen og lever plagget og få pengene igjen. Jeg kjenner mange som ikke orker å ta seg bryet men gjør du det så har du penger til noe annet som du får mer verdi av

 

Selg det du ikke bruker. Har du liggende designerklær og sko eller andre fine pent brukte klær du ikke bruker så selg dem unna. Det er utrolig hva andre folk vil kjøpe. Selv har jeg finansiert en Paris tur for meg og mannen ved å gjøre dette. Hotellopphold, flytur og mat for 2 stk i 4 dager ble finansiert ved å selge unna på bloppis.no. Du kan også selge på finn.no og ebay.no

 

Ha kjøpestopp i et par måneder. Ta en vhit måned eller to når det kommer til shopping. Dette har jeg selv innført ved ett par anledninger. Sist ble det gjort for å finansiere kjellerstue. Tenk på alle små ting som feks impulshoppiging av klær, dill dall på Glitter, den daglige kaffekoppen, lunsj ute hver dag osv. Mange bekker små…Dette prosjektet er bra for det får deg til å se på hva du allerede har og du finner nye måter å sette sammen klær på. Bare test ut, det funker

 

Se på penger som dine venner. Mange har ett dårlig forhold til penger og øser ut uten å tenke på vhor pengene blir av. Tenk på penger som dine beste venner. Du ønsker å være litt mer sammen med dem enn kun en kort visitt en gang i måneden. Sagt på en annen måte, tenk over hva pengene dine går til i løpet av en måned. Du har jobbet og strevet for de så hvorfor skal alle andre få de hos deg sånn helt uten videre?!

 

Vær mer kritisk til hvem du «gir» penger til. Du fortjener å kunne spare til en ferie, reise på en weekendtur, shoppe den dyre veska du alltid har hatt lyst på men da må du spare og være litt mer kritisk til egen pengebruk. Se over kontoutskriften din og følg hvor pengene dine har gått 1 måned.

 

Synes du at du tjener for lite penger i din jobb eller i din bedrift så kan gjøre 2015 til ditt år. Om du følger ett par råd i boken “Kvinner tjen mer penger nå!” kan du øke i lønn og tjene mer i din bedrift. Vi kvinner må tørre å be om mer lønn og ikke minst være synlig som bedrifteiere.

 

 

 

Opt In Image
Få gratis stilbok nå! Meld deg på mine nyhetsbrev!

Har du lyst på en ny stil i løpet av 10 dager? Få gratis bok her.

Del dine meninger her:
Blogglistenhits